Obłędne ciacho Kinder Country

Wczoraj obiecałam i voila! Dzisiaj jest. Przepis na obłędnie przepyszne ciasto Kinder Country.  Każdy domownik je uwielbia. A do tego jest mega proste do zrobienia i nie trzeba piec. Wystarczy zrobić wieczorem, włożyć na całą noc do lodówki i po śniadaniu mamy już gotowy deser do porannej kawki. To co, lecimy z przepisem…

SKŁADNIKI

paczka Kangusów (ale nie zużyjemy jej całej)

2 białe czekolady (najlepiej Milka)

2 czekolady mleczne (np. Goplana)

herbatniki

serek mascarpone

350 ml śmietany kremówki do ubijania (30% albo 36%)

 

Jeśli mamy już składniki. Zaczynamy działać. Tortownicę 24 cm wykładamy papierem, a następnie spód wykładamy herbatnikami.

 

Dwie białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy.

 

200 ml śmietany kremówki ubijamy na sztywno i dodajemy powoli serek mascarpone. Miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę.

 

Następnie do powstałej masy wsypujemy 3 szklanki płatków Nestle Kangus i mieszamy łyżką.

Masę wylewamy na herbatniki.

Teraz na naszą jasnę masę kładziemy kolejną warstwę herbatników.

W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy 2 mleczne czekolady i studzimy.

150 ml śmietany kremówki ubijamy na sztywno. Następnie powoli wlewamy do niej ropuszczoną mleczną czekoladę. Mieszamy na wolnych obrotach do połączenia składników. Powstałą masę wylewamy na herbatniki.

 

 

Wierzch posypujemy płatkami i wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepiej na całą noc.

Małe rączki pomagały sypać płatki 🙂

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

− 2 = 5