Wczoraj obiecałam i voila! Dzisiaj jest. Przepis na obłędnie przepyszne ciasto Kinder Country. Każdy domownik je uwielbia. A do tego jest mega proste do zrobienia i nie trzeba piec. Wystarczy zrobić wieczorem, włożyć na całą noc do lodówki i po śniadaniu mamy już gotowy deser do porannej kawki. To co, lecimy z przepisem…
SKŁADNIKI
paczka Kangusów (ale nie zużyjemy jej całej)
2 białe czekolady (najlepiej Milka)
2 czekolady mleczne (np. Goplana)
herbatniki
serek mascarpone
350 ml śmietany kremówki do ubijania (30% albo 36%)
Jeśli mamy już składniki. Zaczynamy działać. Tortownicę 24 cm wykładamy papierem, a następnie spód wykładamy herbatnikami.
Dwie białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy.
200 ml śmietany kremówki ubijamy na sztywno i dodajemy powoli serek mascarpone. Miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę.
Następnie do powstałej masy wsypujemy 3 szklanki płatków Nestle Kangus i mieszamy łyżką.
Masę wylewamy na herbatniki.
Teraz na naszą jasnę masę kładziemy kolejną warstwę herbatników.
W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy 2 mleczne czekolady i studzimy.
150 ml śmietany kremówki ubijamy na sztywno. Następnie powoli wlewamy do niej ropuszczoną mleczną czekoladę. Mieszamy na wolnych obrotach do połączenia składników. Powstałą masę wylewamy na herbatniki.
Wierzch posypujemy płatkami i wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Małe rączki pomagały sypać płatki 🙂
Smacznego!